Liceu

Am să mă gândesc cu drag la banca a 3a de la usă.

Locul din stanga al bancii este cel pe care mi-am lăsat amprenta. Locul din dreapta este cel la care mă uitam impacientata inainte de ore, asteptând să nu mai fie gol.

îmi voi aduce aminte cu drag scârțâitul treptelor de lemn și la urmele de creta de pe mainile mele. Voi retrai momentele din sala de festivități și din amfiteatru, unde îți puteai găsi refugiu în teatru, muzica, dans si filme. Voi zambi gândindu-mă la 9 mai și la clasa XII I-ului, unde m-am uitat la Cișmigiu pana am uitat de nota la fizică și imi va crește tensiunea numărându-mi absențele. Dacă mă pierdeam vreodată prin liceu, urmaream mirosul de pizza și mancare chinezească și știam că sunt pe drumul cel bun spre clasă.

Mi-am găsit dintr-o clasa de 30 de elevi, 30 de prieteni. Nu m-am uitat niciodată la ceas, sau pe telefon. Nu am simțit niciodată că nu pot fi eu însuși, ba chiar, pot spune, că am primit încurajare din toate părtile, iar datorită acelei încurajări sunt aici, scriind acest articol.

Undeva pe holurile liceului bântuie acum persoana care eram: pierdută, confuză și speriată de viitor. Pe ea am lăsat-o în urmă, în capul scărilor, și pe holul de la etajul 1 am devenit altcineva.

Foto: Monica Seiceanu

Sunt doar un introvert

Sunt doar un introvert

Summer Vibe

Summer Vibe

0