Omulețul lui Gopo

Omulețul lui Gopo

Premiile Gopo au loc în fiecare an începând cu 2007 și celebrează succesele cinematografiei românești, ca veritabile Oscaruri. Însă noi nu avem faimoasa statuetă a Premiilor Academiei, noi îl avem pe Omulețul lui Gopo.

Omulețul este un personaj umanoid, relativ simplist, protagonistul a 9 scurtmetraje de animație ale lui Ion Popescu-Gopo. Primul scurtmetraj, intitulat Scurtă istorie, a fost prima victorie a României la festivalul de la Cannes, plecând în 1957 cu premiul Palme d’Or pentru scurtmetraje.

Omulețul are trei linii drept păr, două puncte mici drept ochi, o burtică rotunjită și nu poate da din cap, din economie de linii, însă asta nu l-a împiedicat să-i mai aducă lui Popescu-Gopo premii la festivalurile din Tours și San Francisco.

Omulețul lui Gopo s-a pensionat în 1986, când a apărut pentru ultima dată în scurtmetrajul Homo Faber, însă a ajuns din nou în atenția publicului în 2007 când s-a transformat în premiul auriu pe care l-am văzut în mâinile marilor cineaști români ca Radu Jude, Cristi Puiu și Cristian Mungiu.

Anul acesta Premiile Gopo vor fi decernate pe 19 martie, la Teatrul Național, iar în frunte ca număr de nominalizări se află filmele Moromeții 2 și Charleston.

Sursă foto: https://www.mediafax.ro/cultura-media/gala-gopo-2018-un-pas-in-urma-serafimilor-de-daniel-sandu-desemnat-cel-mai-bun-film-17097773


Drum And Bass Riffle (Ahari DJ Set)

Drum And Bass Riffle (Ahari DJ Set)

Sorry For Being Late

Sorry For Being Late

0