Cel mai bun film – în viziunea Academiei Americane

Cel mai bun film – în viziunea Academiei Americane

În acest an doar unul dintre cele 8 filme nominalizate la categoria “Cel mai bun film” va lua Premiul Oscar, însă fiecare dintre ele se află pe această listă dintr-un motiv întemeiat. În continuare vă vom prezenta 4 dintre aceste filme, cu mențiunea că autoarea își cere scuze că nu a văzut A Star Is Born încă; Vice și The Favourite se lansează în 22 februarie, iar Green Book apare pe 1 martie.

Black Panther a revoluționat Hollywoodul prin faptul că a fost un model de includere culturală africană, înglobând elemente tradiționale pentru a crea regatul fictiv Wakanda. T’Challa este încoronat rege după moartea tatălui său în Captain America: Civil War, însă vărul său N’Jadaka are propriile sale convingeri despre cum ar trebui să fie condusă Wakanda și-și dorește să-l alunge pe T’Challa de pe tron.

Pe lângă cele 7 nominalizări la Oscaruri, Black Panther a fost pe locul 2 în lista filmelor cu cele mai bune încasări din 2018, detronat doar de Avengers: Infinity War, ce a readus unele personaje și chiar Wakanda pe marile ecrane. Black Panther este primul film cu super-eroi nominalizat la această categorie.

Cum ajung un ofițer de culoare și unul evreu în Ku Klux Klan? Se întâmplă la începutul anilor ’70 când ofițerul Ron Stallworth devine primul ofițer de culoare al Departamentului din Colorado Springs și decide să se infiltreze în Ku Klux Klan. Acesta îi cere ajutorul colegului său, Flip Zimmerman, pentru munca în teren. BlacKkKlansman, regizat de legendarul Spike Lee, îi are în prim plan pe John David Washington și Adam Driver ca echipă din spatele acestei operațiuni. Inspirat dintr-o poveste reală și mai actuală ca niciodată, filmul a fost premiat la Cannes și are 6 nominalizări la Oscaruri.

Bohemian Rhapsody e filmul care a făcut să plângă fiecare fan Queen de pretutindeni. Filmul prezintă viața lui Freddie Mercury, interpretat de Rami Malek, din 1970 până în 1985, de la înființarea trupei Queen până la concertul Live Aid! Deși a avut critici dure la început, filmul a fost un favorit al publicului și este considerat surpriza cea mai mare a Oscarurilor. Bohemian Rhapsody are deja un Glob de Aur pentru “Cel mai bun film – Dramă”.

Roma este filmul alb-negru semi-biografic pe care Alfonso Cuarón ni l-a promis încă din 2016. Acesta prezintă povestea lui Cleo, o servitoare, și a familiei pentru care lucrează, din perspectiva unei amintiri.

Mulți critici consideră acest film drept marele câștigător al acestei ediții, având 10 nominalizări. Yalitza Aparicio, aflată la debut, este prima femeie de origine amerindiană nominalizată pentru “Cea mai bună actriță”. Roma este totodată și primul film distribuit de Netflix nominalizat la Oscar.

Ceremonia de decernare a Premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie.

 

Sursă foto: http://watchoscarslive.com/early-oscars-2019-predictions/

A mai trecut un an

A mai trecut un an

Despre dans și nu numai - interviu cu Levi Cosma

Despre dans și nu numai - interviu cu Levi Cosma

0