Un alt ghid al Bucureștiului

Un alt ghid al Bucureștiului

Pentru cei care s-au născut sau trăiesc de mult timp în București, orașul pare că nu mai aduce nimic nou, se instalează o plictiseală care vine de fapt din obișnuința de a vedea mereu aceleași locuri și aceiași oameni. 

 Încercând să ies din cercul vicios al monotoniei, am găsit câteva alternative care par mult mai interesante decât ceea ce obișnuiam să fac înainte. Așadar, am selectat câteva locuri de văzut și de făcut care s-ar putea să scoată bucureșteanul obișnuit din plictiseala cruntă.

 Ce trebuie să știm cu toții întâi și întâi este că Bucureștiul chiar e un oraș mare. Majoritatea dintre noi se învârte cam în aceleași zone mereu, iar mulți oameni mi-au declarat că uneori uită cât de mare e de fapt orașul și cât de multe părți din el nu au văzut încă. 

  Obor e primul din lista mea. O piață enormă, un adevărat bazar românesc unde chiar găsești orice. M-am dus acolo să îmi cumpăr uleiuri esențiale, ceaiuri și lavandă. Mi-au făcut cu ochiul însă și tarabele cu legume și fructe mult mai gustoase decât cele din supermarket. E ideal să mergi de dimineață, căci atunci se găsesc cele mai multe produse și e cel mai animat. Se prea poate să fie respingătoare atmosfera la început, însă eu am ajuns să o îmbrățișez pentru că are un farmec mai neobișnuit. Plus, e mult mai satisfăcător să îți alegi singur produsele dintr-o varietate mare și să explorezi toate părțile pieței, decât să intri într-un hipermarket unde știi exact ce și unde găsești.

 Pentru cei leneși, dar cu un simț al aventurii, există la marginea Bucureștiului Delta Văcărești, unde se organizează uneori și tururi ghidate.

Sursă: Igloo.ro

Sursă: Igloo.ro

Lacul Morii, de lângă stația de metrou Crângași, e un loc neobișnuit pentru București, iar apusurile acolo sunt minunate. Se ajunge ușor cu metroul de oriunde, e foarte liniștit și te deconectează cumva de tot ce se întâmplă în oraș. Deși ziua e încântător, oamenii cred că locul are ceva spooky și noaptea nu se aventurează foarte mulți în plimbări de-a lungul malului.

Sursă: bucurestiulmeudrag.ro

Sursă: bucurestiulmeudrag.ro

Ajung la cultură și îmi doresc să încep cu teatru. Obișnuiesc să vânez spectacole de teatru în plină stagiune și așa am descoperit câteva locuri preferate unde poți vedea teatru bun și ieftin.

 Teatrul Metropolis, undeva între Ștefan cel Mare și Piața Spaniei, are stagiuni foarte bune, iar biletele nu sunt mai mult de 30 de lei. Trebuie doar să le iei din timp. Decorul e jucăuș, dar și foarte elegant. Cam așa sunt și oamenii care frecventează teatrul.

Unteatru e și el foarte fain, e mai mult un hub cultural unde se întâmplă de toate, dar se concentrează pe teatru. Are multe spectacole contemporane și experimentale - pentru cei care s-au săturat de clasicele piese de teatru. ÎI găsești în apropiere de Piața Unirii.

Teatrul de Artă m-a impresionat și el. E undeva prin Armenească, iar plimbarea până la el, prin cartier, e încântătoare.

 Capitala ascunde, mai mult sau mai puțin, o gamă destul de largă de parcuri. În Parcul Bordei este o oază de liniște feerică, Parcul Circului are o pajiște mare, perfectă pentru picnic, chiar lângă circ, iar în Cișmigiu sunt multe localuri mici unde poți sta să bei ceva cu prietenii. 

 Un singur local a rezonat foarte mult cu mine în ultimul timp, pentru că nu știi niciodată peste cine dai acolo. E vorba de Ceainăria 5, un hostel unde vin mereu turiști din toate colțurile lumii. Foarte sociabili și deschiși, e aproape imposibil să nu cunoști oameni noi dacă treci pe acolo! Au o grădină foarte simpatică, pe lângă Piața Unirii.

Sursă: fest.ro

Sursă: fest.ro

Un oraș nu rămâne niciodată fără locuri de văzut, trebuie doar să avem puțină răbdare cu el și să ieșim din cercul confortului în care din păcate ne regăsim deseori atât de mulți. Doar căutând, poți să găsești mici “bijuterii” care te scot din rutină!

 Cheat Codes

Cheat Codes

Película – Festivalul experiențelor latinoamericane

Película – Festivalul experiențelor latinoamericane

0