Película – Festivalul experiențelor latinoamericane

Película – Festivalul experiențelor latinoamericane

FestivalulPelícula– Latin America Film & Experience se întoarce pentru a treia oară la București între 12 – 16 septembrie pentru a oferi bucureștenilor o mică parte din experiența plină de veselie, pasiune și de viață a Americii Latine. 

            Festivalul propune o selecție vastă de filme și scurtmetraje sud-americane împărțite în mai multe categorii: Ninipeli– filmele adresate în principal copiilor (Sobre rodas); Cielo abierto – filmeledocumentare (România neîmblânzităTruman); Focus Peru– filme peruane (El abuelo) însoțite de o expoziție a artistului peruan Ricardo Terrones, dar și de degustări de mâncare tradițional peruană;  Compi– filmele din competiția festivalului (Flor del solLos vagos) și Oscar Chile –proiecții speciale ale filmului Una mujer fantástica (A Fantastic Woman), laureat al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film străin în acest an, prima victorie a cinematografiei chiliene la aceste premii. 

            Pe lângă componenta cinematografică a acestui festival, vor exista și degustări gastronomice, concerte, relatări și povești din America Latină, dar și o prelegere a Excelenței Sale, ambasadorul Mexicului la București. 

            Películase va desfășura în mai multe locații, precum Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Institutul Cervantes, Institutul Francez, Grădina Dorobanți sau Point. Bilete puteți găsi aici: https://eventbook.ro/program/pelicula

 

 

Un alt ghid al Bucureștiului

Un alt ghid al Bucureștiului

 Nocturne de poezie contemporană

Nocturne de poezie contemporană

0