Vremea se răzbună

Vremea se răzbună

Toți l-am auzit pe domnul Donald Trump spunând că încălzirea globală este „fake news” atunci când a retras Statele Unite din Tratatul de la Paris. Mulți ne-am bătut joc de afirmația lui. Acum vremea își bate joc de el și de noi toți.

La momentul în care scriu acest articol, 74 de oameni au murit în Grecia în urma incendiilor de vegetație. Suedia a cerut ajutor umanitar, căci nu se crede capabilă să gestioneze asemenea incendii. În fiecare an, țările iberice și statul California se confruntă cu aceleași incendii.

Clima s-a schimbat și ea. Pe când în România plouă cu găleata și sunt inundații în Moldova, Regatul Unit se confruntă cu cea mai călduroasă vară din ultimii 57 de ani. În Canada au murit peste 30 de oameni în urma caniculei. Scandinavia și Regatul Unit se confruntă cu cea mai mare secetă din ultimii ani. În Groenlanda, parte din localnici au fost evacuați, după ce un ghețar desprins ce se îndrepta spre țărm amenința să le inunde casele

Natura are modul ei de a ne arăta că acțiunile noastre au consecințe și că nu este de glumit cu ele. Tindem să uităm că noi depindem de vreme, nu ea de dorințele noastre. Schimbarea climatică există și primul pas în a o opri este conștientizarea acesteia. Apoi ce facem?

Mai trebuie să ne amintim și că natura e prietena noastră, dar că și noi trebuie să-i fim prieteni ei. Dacă nu luăm atitudine și decidem să schimbăm ceva, nu o vom ajuta cu nimic și, implicit, nici pe noi, căci această schimbare va persista.

Dacă vă aflați în zonele afectate de caniculă sau intenționați să mergeți pe acolo, să nu uitați protecția solară, să aveți mereu apă la îndemână și să încercați pe cât posibil să nu vă aflați afară între orele 11-16.

Foto: Sabina Bonciu

The Entire History of You

The Entire History of You

Iubirea și călătoriile ei

Iubirea și călătoriile ei

0