Realitate alternativă?

Realitate alternativă?

Luna aceasta vă propun să uitați de realitate timp de două ore și să trăiți în lumea aparent perfectă a jocurilor video. Vă întrebați cum ar fi să ne trăim viața în mediul virtual? Alegeți-vă un avatar și pregătiți-vă de aventură.

Pelicula ”Ready Player One”, regizată de renumitul Steven Spielberg, spune povestea unui băiat obișnuit, Wade, care trăiește într-o societate mai puțin obișnuită. 

Ne regăsim în anul 2045, iar lumea se află într-un haos cu care toți s-au împăcat. Oamenii au renunțat la încercările de a îmbunătați realitatea cu mult timp în urmă și preferă, în schimb, să trăiască în OASIS, un univers al realității virtuale, creat de genialul și excentricul James Halliday. Odată ce acesta moare, promite toată averea sa primului jucător care reușește să găsească toate cele trei indicii, sub forma a trei chei, ascunse de el în interiorul OASIS și menite să-l conducă pe jucător la un ”Easter Egg”. Găsirea acestui ”Easter Egg” digital nu era însă deloc ușoară. Multe companii angajaseră deja oameni care cunoșteau foarte bine biografia creatorului OASIS (necesară în găsirea indiciilor) pentru a încerca să deslușească misterul. Totul până în ziua când Wade Watts, un adolescent care îl adora pe James Halliday și creația acestuia, găsește prima cheie, după mulți ani de încercări eșuate.

Din acest moment viața lui Wade se schimbă radical, iar urmărirea acestei aventuri alături de el și de noii aliați pe care și-i face pe parcurs este foarte delectabilă. Nu aș vrea să vă povestesc mai mult de atât pentru că ar strica farmecul filmului, dar pot spune că este un film care surprinde prin efectele CGI fără cusur și care te captivează de la început până la sfârșit. Personajele sunt foarte bine construite, iar actorii mi s-au părut potriviți pentru rolurile primite. Deși este un film despre o societate atât de avansată, există surprinzător de multe referințe la anii 80, atât muzicale, cât și culturale.

Filmul este inspirat de cartea de succes cu același titlu, scrisă de Ernest Cline în anul 2011 și o recomand cu încredere, deși filmul este o adaptare destul de fidelă. Pelicula a avut premiera în România recent și merită văzută la cinema. Așadar, când ieșiți la film să vă luați și ochelarii 3D cu voi!

 

Sursă foto: https://www.theverge.com/

Interviu cu Ramona Manea (BUMBagR)

Interviu cu Ramona Manea (BUMBagR)

Poate un înger

Poate un înger

0