What happened to Monday?

What happened to Monday?

Cât de des vi s-a întâmplat să spuneți  ”wow” după ce ați văzut un film?

Eu mărturisesc că mi se întamplă destul de rar… .

Într-o vineri seară când voiam să mă relaxez uitandu-mă la ceva care să nu-mi solicite mult atenția (sau mai degrabă nu știam la ce să mă uit) și, deci, mă interesam ce filme au mai apărut în ultima vreme, am zărit titlul acestui film care suna oarecum aparte.

Dupa ce am aruncat un ochi peste rezumat și actori, care nu erau cei mai cunoscuți, m-am hotărât că poate fi ori un film foarte slab, ori un film acceptabil de clișeic pentru o vineri seară. Am început sa mă uit așteptându-mă să ma plictisesc după primele 15-30 de minute, însă spre surprinderea mea primul cadru din film surprinde Biblioteca Națională în fundal. Da, chiar cea de la noi, din București. Astfel, am continuat să mă uit încercând să recunosc locurile din oraș cadru cu cadru, ca abia spre jumătatea filmului să realizez că eram deja captivată de scenariul ambițios.

Noomi Rapace, recunoscută pentru rolul ei din ”Girl with the Dragon Tatoo”, oferă o altă performanță memorabilă jucând concomitent rolul a șapte surori identice. Acestea se luptă să supraviețuiască într-o societate care, din cauza suprapopulației a adoptat o regulă numită ”unicul copil”. Denumirea regulii anticipează și scopul acesteia. Pentru a economisi resurse și pentru a asigura un viitor mai prosper următoarelor generații, Guvernul a hotărât ca fiecare familie să aibă dreptul la un singur copil. În cazul în care o familie avea gemeni, doar unul dintre copii putea rămâne alături de părinți, iar celălalt era pus de Guvern la „Cryo Sleep” (Adică păstrat la rece, pe scurt. Similar conceptului prezentat în filmul „Passengers”, cu Jennifer Lawrence și Chris Pratt).

Pentru a evita această regulă, un tată văduv (jucat de Willem Dafoe), a cărui fiică a dat naștere la șapte fetițe identice creează o identitate falsă, astfel încât  surorile să poată crește împreună în grija sa. Numele fetelor corespund zilei din săptămână în care aveau voie să iasă afară din casă pentru a trăi sub identitatea comună creată, iar singurul loc în care personalitățile lor puteau să difere era acasă. Actrița reușește cu brio să portretizeze șapte personaje diferite, iar firul narativ este foarte bine construit.

N-aș vrea să vă povestesc mai amănunțit, ca să vă las să-l descoperiți singuri.

Pot adăuga că a fost o experiență puțin bizară să văd un film realizat în totalitate în România, având în vedere și faptul că este produs de Netflix, însă per total chiar am fost  placut surprinsă și sper că și voi veți fi.

Foto: http://nerdrepository.com/movie-review-what-happened-monday/

Nevoia de vintage

Nevoia de vintage

Secretul fericirii și viața daneză

Secretul fericirii și viața daneză

0