Reper

Reper

Omul depinde de timp. Această afirmație nu este nici o noutate, nici o descoperire revoluționară. Cu toții știm, sau cel puțin ne imaginăm, ce înseamnă să fii un produs al trecerii timpului. Căci, până la urmă, timpul este cel care netezește toate marginile ascuțite ale personalității noastre, el este cel care decide absolut tot în viața noastră, el este cel prin prisma căruia definim sentimente, aspirații, reușite, eșecuri.

 

Dar ce am face daca nu am avea acest punct de reper?

Ce s-ar întâmpla daca nu ar exista timpul?

 

Mulți dintre voi probabil că v-ați gândit la ceva de domeniul ficțiunii, ori poate chiar ați început să enumerați în minte câte lucruri ați face dacă nu ar exista noțiunea de timp. Sau, mai corect spus, dacă ați avea tot timpul din lume.

Interesant, nu? Dispariția acestui concept și existența sa permanentă și inepuizabilă au aceeași semnificație. Nimicul are același sens cu infinitul. Brusc, timpul nu mai este acea resursă care ne dă bătăi de cap pentru că nu ne ajunge niciodată, ci devine o relativitate ce este permanentă în viața noastră. Căci el știe să se joace cu mintea noastră, uneori mergând alene și abia trecând, alteori fugind cu o viteză pe care noi nici măcar nu o conștientizăm.

Oare am mai îmbătrâni? Oare am fi mai fericiți?

Deși mereu ne plângem că nu avem timp, acest lucru ne ajută să prețuim momentele frumoase, amintirile, ceea ce a fost și va fi. Timpul dă culoare lucrurilor din jurul nostru, rămânând însă întunecat, misterios, ascuns, un secret pe care nimeni nu a reușit să îl analizeze în profunzime, dansând printre noi cu scopul ne a ne ameți, de a ne arăta cât de mult poate schimba totul.

 

Și poate e mai bine să fie așa. Căci oare ce s-ar întâmpla dacă timpul ar putea fi controlat de oameni? 

 

Foto: Mara Anastasia Isvoranu

De vorbă cu VladyArt

De vorbă cu VladyArt

Suntem fericiți?

Suntem fericiți?

0