Cum să faci să nu te pierzi?

Cum să faci să nu te pierzi?

Sezonul vacanțelor ne bate ușor-ușor la ușă. Alegerea destinației e deja în trecutul sigur. Știi că te duci într-un oraș cu o istorie de câteva secole și plin ochi de turiști. Dai de străduțe mici și întortocheate, iar Google Maps te lasă la greu? Simți că te-ai pierdut și nu cunoști limba? Uite câteva sfaturi pentru a scăpa cu bine:

1. Nu intra în panică.

Clișeic, știu, însă panica nu ajută cu nimic. Înainte de a decreta că te-ai pierdut iremediabil, ia o gură de aer și încearcă să te uiți mai atent la hartă (orice hartă, fie ea tipărită sau aplicație) și apoi la realitatea din jurul tău.

2. Caută cel mai apropiat infopoint.

Acolo sigur va exista cineva care să poată să-ți răspundă întrebărilor pe care le-ai putea avea și să-ți dea o hartă.

3. Ia o hartă.

Este mult mai ușor să le arăți localnicilor pe o hartă locul pe care vrei să-l vizitezi decât să riști să fii neînțeles de persoana care încearcă să te ajute.

4. Fă o poză numelui străzii.

În caz că uiți traseul și vrei să te întorci la hotel, încearcă o ușoară modificare a metodei lui Hansel și Gretel. În loc de a lăsa firimituri de pâine pe jos (le pot mânca porumbeii), fă o poză plăcuței cu numele fiecărei străzi pe care mergi. Așa va fi mai ușor să verifici dacă ai mai fost deja pe acolo.

5. Uite-te în jur.

Majoritatea orașelor turistice au indicatoare către anumite atracții pentru a facilita accesul vizitatorilor. E destul de ușor să ajungi unde trebuie dacă le urmezi.

Vacanța într-un loc necunoscut e o adevărată căutare, așa că nu uita să te distrezi, în ciuda pierderii ocazionale a direcției.

Foto: Sabina Bonciu

secret. a poem

secret. a poem

 Cape Town rămâne fără apă

Cape Town rămâne fără apă

0