„Beauty and the Beast” - reimaginat

„Beauty and the Beast” - reimaginat

Câştigătorul premiilor Oscar de anul acesta nu a surprins deloc criticii sau audienţa. Având cele mai multe nominalizări în cadrul acestei categorii, „The Shape of Water”, cel mai nou film al lui Guillermo del Toro spune povestea de dragoste dintre o fată care nu poate vorbi şi o creatură care este necunoscută oamenilor. În alte cuvinte, o fată marginalizată pentru că este diferită şi o “bestie”. Începe deja să vă sune cunoscut?

Acţiunea are loc prin anii ’60,  când  viaţa era puternic influenţată de „Războiul Rece”. Pe scurt, până şi animalul de companie putea fi suspectat de spionaj pentru partea inamică. Lăsând gluma la o parte, pot spune că, pentru un film de Oscar, nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele. Mesajul pe care regizorul dorea să-l transmită era să ne acceptăm imperfecţiunile şi să învăţăm să le punem în valoare, deoarece, la finalul zilei, cu toţii  avem un suflet unic, indiferent de aspectul exterior.

Din păcate, frumoasa morală s-a pierdut printre clişeele cinematografice: laboratorul secret al Guvernului american, aflat într-o locaţie necunoscută, un om de ştiinţă care ar sacrifica orice în numele „preaiubitului” experiment, un şef care este marioneta superiorilor săi şi crede că totul i se cuvine ş.a.m.d. .

 Se pare, însă, că tocmai aceste clişee au fost ingredientul principal în „reţeta succesului”. Publicul nu a realizat încă faptul că a fost manipulat să asimileze o poveste „reciclată”. Din punctul meu de vedere, familiaritatea subiectului reprezintă motivul pentru care filmul este atât de îndrăgit.

 Voi recunoaşte, însă, că stilul regizoral al lui Guillermo del Toro a fost imboldul meu de a urmări pelicula până la final. Spre dezamăgirea mea, nu a fost cel mai bun film dintre cele pe care regizorul le are în arsenal. „Pan’s Labyrinth” sau „Pacific Rim” sunt cele în care se pot observa atât talentul său ca regizor, cât şi pasiunea sa pentru lumea miraculoasă a basmului şi cea stranie a poveştilor de groază.

Imagine: https://goo.gl/images/qtZGRh

TDG- And the Skies were red- P2

TDG- And the Skies were red- P2

Suspine și dragoste neștearsă

Suspine și dragoste neștearsă

0