De vorbă cu VladyArt

De vorbă cu VladyArt

Acum nu foarte mult timp mă plimbam pe mult cunoscutul Instagram în căutare de artă, când am dat peste Vladimir Șerbănescu, aka @VlayArt, un tip din Alba ale cărui desene au trecut oceanul , i-au adus renume în vestitele Americi și au avut grijă să nu se oprească acolo.

Intrigată de pasiunea lui pentru desene cu celebrități, am vrut să aflu mai multe despre cel care le face, și cu ocazia asta să împărtășesc totul și cu voi!

Ca să nu mai lungesc vorba, iată unul din multele exemple care ne aduc aminte că „generația asta” nu este chiar degeaba, cum sunt tentate să amenințe persoanele vârstnice.

 

Cum ți-ai început activitatea? 

Am văzut pe YouTube oameni care desenau, făceau portrete, speed-drawing-uri, ca să zic așa. Am fost foarte impresionat cât de mult seamănă desenul cu persoana care este desenată, așa că m-am gândit  să încerc și eu să văd dacă-mi iese; îmi plăcea foarte mult ideea și până atunci nu mai încercasem așa ceva.

Înainte făcusem natură statică, dar eram limitat doar la vaze, flori, nimic foarte complex. Și așa am început singur cu portretele. Mi-am luat o foaie, niște creioane și am desenat-o pe Rihanna. Asta s-a întâmplat în 2013, prin septembrie, cam așa.

Ai crezut vreodată că o să ajungi la un număr atât de mare de like-uri și comentarii?

La încept am avut pagina de Facebook, după care am început pe Instagram și aveam 100 de urmăritori, eram foarte fericit când făceam 40 de like-uri la desen. Nu credeam vreodată că o să-mi dea follow vedetele sau că o să-mi dea like.

Al doilea desen după cel cu Rihanna a fost cu Ruby, iar anul trecut m-am întâlnit cu ea să i-l dau. Sincer, nu m-am gândit vreodată că o să ajung până aici.

Cum e să întâlnești oamenii pe care îi desenezi?

Păi, e așa un sentiment de aprobare. Un fel de "chiar ai talent" sau "chiar ai făcut ceva bine". Când te întâlnești cu persoana respectivă și chiar îi place ce ai făcut te simți așa bine că apreciază.

Am văzut că în desenele tale adaugi și idei de la tine. Cum îți vine inspirația pentru ele?

La unele desene îmi vine de dinainte o idee; mă gândesc că vreau să fac un anumit desen, cu o galaxie sau cum a fost seria cu adult și copil în aceeași poză.

La altele încep desenul și după aceea îmi vine o idee că aș putea să fac în partea de jos ceva sau că aș putea să fac părul sau ochii de altă culoare etc. Așa că unele idei îmi vin pe parcurs.

Oricum tot timpul încerc să fac ceva să nu fie doar o poză obișnuită, încerc să adaug ceva de la mine.

Cât timp durează de obicei să faci un desen?

Depinde de desen și de cât de mult chef am. De exemplu, am făcut desenul cu Kylie și cu fetița ei (un desen făcut din imaginația mea pentru că nu există încă o poză cu amândouă) și l-am terminat într-o zi. Am stat și am lucrat la el 6 ore încontinuu, pentru că am avut multă răbdare și chef în ziua aceea. Am alte desene la care am lucrat și două săptămâni.

2.png

Mai ai și alte hobby-uri înafară de desen? 

Păi, nu știu, fac lucruri normale, cum face toată lumea. Ies cu prietenii, mă uit la filme, seriale... ascult muzică, nimic deosebit înafară de asta. Desenul ar fi principalul meu hobby și cam singurul.

Care este lucrul pe care l-ai aflat acum și ai fi vrut să-l fi stiut când ai început desenul?

Cum să desenez cu creioane colorate. A durat ceva până m-am învățat cu ele. Am început cu desene alb-negru, după care am trecut la desene color cu un tip de creioane, am făcut încă un an și ceva desene cu ele, apoi mi-am luat altele mai bune și a durat ceva până m-am obișnuit.

E vreun lucru pe care nu-l știi acum, dar ai vrea să-l știi în viitor? Legat de artă sau în general.

Aș vrea să știu să pictez mai bine decât acum. Am făcut două picturi pe geci, pe denim. Alea au fost picturile mele.

A fost relaxant să fac ceva diferit. Prima geacă pe care am pictat-o, am terminat-o în două săptămâni și pe a doua într-o săptămână. Mi-a plăcut să încerc ceva nou, și vreau să mai pictez una cât de curând.

Ce mesaj i-ai lăsa unui tu din viitor?

Probabil să rămân aceeași persoană și să continui cu desenul.

Articol: Ana Miron

3.png
Suspine și dragoste neștearsă

Suspine și dragoste neștearsă

Reper

Reper

0