Azi a fost OK.

Azi a fost OK.

       Fiecare zi din viața noastră este importantă. Ne ducem la liceu, vorbim cu colegii și ne întâlnim cu prietenii fără de care mulți poate că nu și-ar imagina o viață frumoasă. Încercăm să ne petrecem timpul într-un mod cât mai plăcut și relaxant. Este foarte adevărat că nu întotdeauna ne iese acest lucru, necazurile sau supărările reușind să se strecoare în viața noastră. Chiar și așa, de cele mai multe ori mergem înainte, fiindcă pur și simplu nu avem de ales, sau ajungem la concluzia că unele lucruri trebuie ignorate și lăsate în urmă. 

…………………...

       Dar ce se întâmplă atunci când un incident sau ceva îngrozitor își face brusc loc în viața ta și, cel puțin pentru o perioadă, te doboară?

Fiecare zi parcă începe să ți se pară din ce în ce mai grea, nu mai suporți interacțiunile cu persoanele cu care obișnuiai să vorbești zilnic, iar fiecare lucru ți se pare inutil, deranjant. Nimic nu mai este așa cum era înainte. Cel mai simplu este să te dai bătut pentru ceva timp, pentru că pur și simplu te-ai săturat de tot ce este în jurul tău. Te închizi în tine și ignori toate apelurile prietenilor, întrucât ești convins că nimeni nu te poate ajuta. Ai impresia că întreagă ta viață s-a terminat aici. La școală, nicio materie nu ți se mai pare interesantă și refuzi să te mai întâlnești cu colegii - ieșirile în oraș nu mai sunt deloc distractive pentru tine.  

      În ciuda acestor evenimente, vine, mai devreme sau mai târziu, momentul când ai nevoie să faci un pas înainte, să îți revii puțin. Tragi aer în piept, respirând ușor și propunându-ți ca de acum înainte să nu mai lași nimic să meargă prost. Intri în rutina în care obișnuiai să fii și, chiar dacă ți se pare imposibil, continui să faci tot ceea ce ți-ai propus, prefăcându-te că totul este în regulă și ignorând privirile ciudate ale celor din jur.

       În prima seară, stai liniștit pe balcon cu o cană de ceai în mână și îți spui: “Azi a fost OK”. Ai reușit să treci cu bine peste această zi, despre care sperai că nu va veni niciodată.

Brusc, realizezi că tot ceea ce gândești este o prostie. Motivul pentru care ești atât de supărat îți revine în minte și ești convins de faptul că, de acum, nimic nu va mai fi la fel. Lacrimile îți curg șiroaie pe obraz, iar tristețea te invadează. În timp ce plângi încet, îți bei ceaiul cald, privind stelele de pe cerul liniștit, iar adierea vântului te cuprinde. Inspiri și respiri aerul rece al nopții. 

Vrei, nu vrei, a doua zi o iei de la capăt. Faci totul exact că în prima zi, ignorând, pe cât se poate, tristețea care încearcă să te cuprindă din nou. Foarte multă lume vine la tine și te întreabă dacă ești bine, însă este clar că aceasta este ultima întrebare pe care vrei să o auzi. Devine din ce în ce mai clar că încă nu ți-ai revenit, oamenii din jurul tău observă asta și, cu toate că îți dorești să renunți, continui să faci ceea ce ai de făcut și să îți vezi de treaba ta.

Nu după mult timp, noaptea se așterne peste întregul oraș. Ajungi din nou acasă, iar supărarea ce se menține în sufletul tău își face simțită prezența, lacrimile se varsă din nou. În timp ce plângi, îți dai seama că ai mai făcut un pas important și te gândești că și ziua de astăzi a fost OK, în ciuda faptului că poate nu a fost așa cum ți-ai imaginat-o.

       Timpul trece și tu repeți aceste lucruri, încercând să reintri în normalitate, iar, la un moment dat, lucrurile încep să redevină așa cum erau înainte. Amintirea evenimentului oribil care a avut loc rămâne adânc în sufletul tău, dar reușești să faci față, până la urmă, întâmplărilor din fiecare zi.

………………...........

       Există în viața tuturor anumite momente când ni se întâmplă lucruri groaznice, ce fac ca  totul se reverse asupra noastră. Însă, mai devreme sau mai târziu, vom vedea că evenimentele frumoase nu întârzie să apară. De multe ori ne simțim singuri, pierduți, triști, fiind stăpâniți de tot felul de gânduri, însă cu timpul putem trece peste aceste momente. Trebuie doar să încercăm să facem ceea ce ne place și să ignorăm, măcar pentru o scurtă perioadă, supărarea care domnește în sufletul nostru. La sfârșitul fiecărei zile, vom vedea că nimic nu a fost chiar așa de cumplit și putem să ne spunem că “astăzi a fost OK”. 

       Viața merge înainte. Aceasta este o afirmație pe care cu toții o cunoaștem, însă despre care nu suntem siguri că este mereu adevărată. Chiar și așa, fiecare trebuie să profite de orice clipă frumoasă din viața sa, zâmbind, iubind și bucurându-se de ceea ce are, în ciuda faptului că s-ar putea să existe lucruri mai puțin plăcute care ne pot distrage din rutina noastră zilnică.

Foto: Mara Isvoranu

Odă pentru o străină

Odă pentru o străină

 The Dragon's Gem~ Part 5~ Time for a hero

The Dragon's Gem~ Part 5~ Time for a hero

0