Minerva Schools

Minerva Schools

Generația Minerva 2017 – anul I

Generația Minerva 2017 – anul I

Dacă vreodată ai visat la o universitate care te plimbă în toată lumea, și îți oferă o educația relevantă pentru viitorul tău, dându-ți libertatea să alegi ce înveți, sunt aici să îți spun că există, încă din anul 2012.

Minerva Schools este despre creativitate, provocare, adaptabilitate și diversitate. Pe scurt, e un loc care te pregătește pentru un parcurs profesional ce se îndepărtează de conceptul practicării unei singure meserii toată viața. Cu Minerva vezi lumea. În primul an, studenții locuiesc în San Francisco. Din al doilea an, nu li se mai dă șansa să se acomodeze și studiază cate un semestru în alt oraș, în altă țară - Londra, Seoul, Buenos Aires și nu numai.

Cristi în Seoul, Coreea de Sud

Cristi în Seoul, Coreea de Sud

Am vorbit cu Cristi Drăgan, student la Minerva în anul 2. Îl prind la telefon și îmi spune că e în Seoul. Acolo, ca și în celelalte orașe, studenții locuiesc împreună, în aceeași clădire. Nu există campus, astfel încât automat studenții se integrează în viața locală, căci nu au totul la îndemână, așa cum se obișnuiește de obicei la universitățile pe model american.

Cristi mi-a povestit despre experiența lui de la începutul anului 1. Așteptări nu a avut, fiindcă și-a dorit să ajungă cu un mindset deschis acolo, atât în privința orașelor cât și a oamenilor. Ce l-a surprins plăcut a fost organizarea cursurilor. De luni până joi, acestea sunt online, live cu profesorii și funcționează cu ajutorul unei platforme a universității creată special pentru facilitarea cursurilor. Sunt mereu până în 15 studenți la un curs, astfel încât învățarea devine autentică și relevantă. Deși la început privea aceste cursuri online cu reticență, Cristi și-a dat seama că ce învață la Minerva va fi mai valoros decât orice curs de la facultățile cu tradiție, unde pot fi chiar și sute de studenți într-o sală. Profesorii sunt, pe lângă atributul lor pedagogic, și oameni de știință, profesioniști în domeniile lor. Ca să te pregătești pentru un curs, iți trebuie câteva ore să parcurgi materialele pentru a te implica cu adevărat în discuția cu ceilalți colegi și cu profesorii.

“Absolut tot ce învăț este ancorat în realitate.”

Pentru mulți dintre elevii și studenții din România, acesta e un scenariu aproape imposibil, însă în cadrul Minerva, Cristi susține acest fapt sus și tare, împărtășind mândria pe care universitatea o are față de aplicabilitatea informației transmise la cursuri. Studenții sunt trimiși pe teren, să vorbească cu oameni din companii pentru a face studii de caz. Orice concept pe care îl învață se axează pe realitate, super updatat la situația actuală. Ca student, poți face și internship-uri, în domeniul în care vrei să te specializezi, câștigând astfel și bani. Minerva îți ofera oportunitatea de a face asta încă din primul an, pe timpul verii.

Pe lângă asta, facultatea aduce speakeri și organizează vizite în diverse organizații/companii din orașul în care studenții se află. Fac împreună multe activități. Și în cadrul cursurilor și proiectelor, studenții se ajută între ei, căci fiecare aduce contribuția sa prin atu-urile proprii. Chiar când am vorbit cu el, Cristi își pregătea un discurs personal, în care le povestește colegilor săi viața lui – cine este, cum a ajuns la Minerva, ce l-a influențat și cum.

Cristi în campusul Facebook, California (Facebook Headquarters Mountain View)

Cristi în campusul Facebook, California (Facebook Headquarters Mountain View)

Universitatea reușește să construiască pentru membrii ei o experiență completă de învățare, extinsă mult dincolo de sala de curs. Se bazează pe principiul diversității, astfel încât nu există “minorități”. Pe diversitate se bazează inclusiv în educație, oferindu-ți oportunitatea de a explora mai multe domenii, urmând ca ulterior să îți alegi ce te pasionează cu adevărat.

Facultatea a devenit foarte populară în toată lumea, astfel încât sunt din ce în ce mai mulți aplicanți. Dacă îți dorești să aplici, Cristi este aici să îți răspundă la orice întrebări și să te ghideze în procesul tău de aplicare.

Îl găsești pe Facebook: https://www.facebook.com/cristidragan28 ,

și pe Instagram, dacă ești curios să vezi cum arată viața unui student la Minerva: https://www.instagram.com/cristidragan28

Interviu cu doamna Magdalena Rovinescu - Studioul de Balet pentru Copii și Tineret al ONB

Interviu cu doamna Magdalena Rovinescu - Studioul de Balet pentru Copii și Tineret al ONB

Smile While You Can

Smile While You Can

0