Connect the dots

Connect the dots

Odată ce devin conștientă de existența cuiva, parcă tot universul ascuns până atunci mi se relevă. Este posibil să țin ochii atât de mult închiși încât totul să îmi pară difuz și deodată totul să devină mai clar? 

 

Pe parcursul vieții tot întâlnești oameni, din ce în ce mai mulți, în circumstanțe diverse. Crezi că e întâmplător, dar de fapt toți te așteptau fiindcă au fost mereu acolo. Și sunt în continuare. Ai făcut cunoștință cu cineva odată, brusc totul e despre el. Jumătate din cunoscuții tăi îi sunt prieteni, numele lui îi aparține doar lui. Orice poză îl conține și orice poveste e legată de el.

 

Cum spunea cineva odată, „connect the dots human edition”. Îi pomenești numele într-un cadru variat, mare parte din persoane zâmbesc recunoscându-l. 

 

Toate numele aflate în ultimele luni sunt cumva legate între ele și mă fac să mă întreb unde fuseseră până atunci sau ce făcusem eu până atunci. Mă obsedează ideea asta și mă gândesc că totul e în mintea mea. Toți vin dintr-un colț, normal că se cunosc. Fiecare după o ușa separată, dar pereții din spatele lor sunt transparenți. Și ușile se află pe holuri lungi, infinite, așezate pe etaje nenumărate. În spatele ușii e Rețeaua asta. 

 

Odată ce găsesc un nou număr și locatarul ei, mă tot întreb de câte ori l-am întâlnit și l-am ignorat. Povestea se repetă la nesfârșit pentru că ușile se deschid mereu și holul se aglomerează. Zeci de numere se amestecă în mintea mea. Chiar dacă nu îi recunosc, ei au Rețeaua lor, se întâmplă atâtea în spatele ușilor închise.

 

Și mă întreb, câte uși mai sunt de deschis? Câte persoane mai există de fapt? Ne putem vedea de fapt nasul, însă creierul pur și simplu alege să îl ignore. Suntem cumva la fel? Toate persoanele pe care le cunoaștem sunt de fapt nasul pentru creier și dacă alegem să le conștientizăm, vor fi acolo mereu?

Foto: Mara Isvoranu

 The Dragon's Gem~ Part 5~ Time for a hero

The Dragon's Gem~ Part 5~ Time for a hero

Traffic Lights

Traffic Lights

0