2018 Just Got Stranger

2018 Just Got Stranger

E tarziu noaptea, devreme dimineața sau chiar mijlocul zilei și nu știi ce să faci cu timpul liber?

Îți plac misterele greu de deslușit cu o doză bună de SF, învaluite în nostalgica atmosferă a anilor ’80?

Atunci acesta este cu siguranță serialul pentru tine. Deși ar putea suna ca o combinație ciudată de elemente, serialul “Stranger Things” este probabil unul dintre cele mai bune seriale pe care am avut plăcerea să le vizionez în ultimul timp.

Serialul nu este unul care să prelungească introducerea, astfel premisele sunt stabilite încă din primele 10 minute, iar acțiunea începe aproape imediat. Totul porneste odată cu dispariția misterioasă a unui băiețel, pe nume Will Byers, dintr-un orășel mic din Indiana numit Hawkins (genul de orășel în care nimic palpitant nu se întamplă vreodată). Drept urmare, mama sa, un ofițer de politie, și prietenii lui Will trebuie să se confrunte cu forțe nebănuite pentru a-l aduce înapoi.

Actorii sunt excepționali, deși nu au mai jucat în multe filme cunoscute, iar asta îl face, din punctul meu de vedere, un serial de nota 10. Este adevarat că, de la apariția sa în 2016, serialul a devenit foarte bine cunoscut, dar în cazul în care sunteți înca sceptici, așa cum eram și eu la început, trebuie să vă anunț că nu aveți de ce. Cănd îl veți termina te vei întreba cel mai probabil “ de ce nu m-am uitat mai devreme?”.

Pe lângă faptul că actorii sunt foarte talentati, iar rolurile li se potrivesc perfect, ar mai fi de menționat și sountrack-ul care se potrivește fiecărei secvențe și, în același timp, surprinde atmosfera anilor ’80 fără a părea demodat. "Stranger Things" este, de asemenea, foarte bine regizat și gândit, astfel se evită prea renumitele “plot holes” care devin, de obicei, problema multor seriale de succes. În cazul în care mai aveti nedumeriri la sfârșitul sezonului 1, sezonul 2 le va rezolva pe toate (promit).

Din fericire, sezonul 3 a fost deja confirmat și ar trebui să apară până în luna decembrie anul acesta sau la începutul anului 2019. Până atunci, oricând vei avea 2-3 zile la dispozitie în care vrei să te delectezi, recomand din toată inima acest serial.

stranger things.jpg


Ilustrație: Ilinca Costea

Culoarea iubirii

Culoarea iubirii

Calibru 38

Calibru 38

0