"Din gradină la uzină" - traseu turistic prin sectorul 6

"Din gradină la uzină" - traseu turistic prin sectorul 6

Sectorul 6. Când auzim despre el nu putem să nu ne gândim în secunda următoare la aglomerație, haos și vreo 2 ore de mers cu două tipuri de tramvaie și un autobuz sau metrou până să ajungi aproape de centru. Nu putem să nu ne gândim la acel coleg ce ajunge mereu la liceu cu nervii întinși la maxim după ce a stat câte jumătate de oră în fiecare stație și a pierdut și primele două cursuri.

Și totuși, câți dintre voi v-ați gândit că în acest “haos al timpului și traficului” ați putea face un traseu cultural? Ei bine se poate. Până și în acest sector 6, printre șirurile de mașini ce parcă nu se mai mișcă, putem să ieșim la o plimbare de o oră printr-o istorie pe care stresul și cronometrul nu ne permit să le vedem în drumul nostru zilnic.

Echipa Tineri Voluntari Pentru Patrimoniu Sector 6 s-a decis să vă invite sâmbătă, 9 Septembrie 2017, ora 11:00 dimineața, la un tur pietonal ghidat prin sectorul 6 pentru a redescoperi istorii mai mult sau mai puțin cunoscute despre locațiile pe unde trecem zoriți în fiecare zi, fără ca măcar să ne gândim că ar putea avea o poveste cât de cât interesantă.

 

„Din grădină la uzină” este un traseu menit să arate cosmopolitanismul sectorului 6 și, în cadrul acestui proiect desfășurat sub egida Asociației Turism Istoric, să redea românilor o imagine aproape complet uitată despre frumusețea autohtonă a unei zone predominant specializată funcțional.           

 

Nu vă sună bine? Haideți să ne rupem o ora dintr-o dimineață de sâmbătă plictisitoare în fața serialelor și să descoperim ce poate fi atât de curios și de frumos în acest sector 6. Poate că în felul ăsta drumuril de dimineață nu o să mai fie atât de gri și de noroioase. Sau măcar o să vă puteți antrena mintea să nu mai arate așa.

CINE SUNTEM NOI?

Suntem un grup de șase voluntari ce ne-am strâns să organizăm acest mic traseu sub îndrumarea Asociației Turism Istoric, în cadrul voluntariatului “tineri pentru patrimoniul cultural”.

DE CE FACEM ASTA?

Vrem să arătăm lumii că în acest oras preaslăvit ca fiind “gri, murdar, aglomerat, urât (și lista continuă)” există totuși lucruri frumoase ce ascund povești și fragmente de romane. Locuri cu istoria scrisă printre crăpăturile zidurilor sau buruienile pavajelor. Povești pe care, dacă le-am afla cu toții, poate nu ni s-ar mai părea Bucureștiul atât de sec și de urât. Poate nu ne-am mai simți zilnic izolați în această capitala mică și înghesuită visând numai la orașele vestice. Poate că drumul nostru zilnic, delimitat de lumea căștilor din urechi și cărții în care ne adâncim nasul, ar putea fi mai frumoasă si mai putin o “fugă de realitate”. Poate aerul ni s-ar părea mai curat.

TU CE ZICI?

Îți sună bine? Nu vrei să vezi și tu aceste frumuseți ale orașului, să ne detașăm împreună de realitatea cruntă în latura ei frumoasă?

Vom pleca de la intrarea în Grădina Botanică la ora 9:00 dimineața și vom termina peste 60 de minute la fosta Fabrică Apaca, cea de lângă Afi. Nu îți aduce niciun ban, nu ai nevoie. Doar vino plin de curiozitate și cu un zâmbet optimist pe buze pentru a vedea și latura frumoasă a Bucureștiului.

Uite și link-ul pentru evenimentul pe facebook cu toate detaliile: http://bit.ly/2xJKIWq

Plus site-ul: http://voluntaripentrupatrimoniu.turismistoric.ro/traseu-sector-6/.

 

Tu de ce fugi?

Tu de ce fugi?

The Dragon's Gem- Part 1

The Dragon's Gem- Part 1

0