Verde în basmul contemporan

Verde în basmul contemporan

Andreea Lupescu (sau mai simplu – “Verde”) a reușit ca până acum să experimenteze cam tot ceea ce se leagă de sensul cuvântului “artă”:  este compozitoare și solistă, model, redactor, actriță, profesoară de limba franceză la Sf. Sava și fost mentor la Facultatea de Jurnalism. A călătorit, a lucrat într-o cafenea, a cântat într-o trupă underground, iar acum lucrează la un album solo.

*****

“Urăsc întrebările de genul << Și… tu ce planuri de viitor ai, Verde?>>” – așa că am întrebat-o care au fost întâmplarile de pe urma cărora a învățat cel mai mult. Iată câteva secvențe pline de inspirație pe care le-am extras din viața Andreei,și cărora minunata noastră artistă, Ilinca a reușit să le dea viață în banda desenată de mai sus!

  1. “Nu mă puteam decide între jurnalism și actorie, așa că…am dat cu banul (la propriu). ”

 

Clasicul “Cu arta mori de foame” …Dacă ești o fire creativă, care visează să schimbe lumea prin culoare și poezie, probabil că te-ai săturat deja de scepticism. Și Andreea cunoaște povestea: în timp ce ea gravita în jurul a două mari pasiuni, părinții ei încercau să o îndrume spre orice altceva în afară de artă. Cu toate astea, ea și-a urmat visul și, pentru că îi era imposibil să aleagă, a lăsat decizia în mâna hazardului (n-a iesit rău deloc).

Morala 1: Nu-ți fie frică să riști; Ce-ar mai fi viața fără imprevizibil?

  1. “Mi-a spus << În juriu sunt X, Y si Z, care te vor pica instant dacă te vor vedea cu părul verde.”

Se apropia proba orală a admiterii la Jurnalism, iar mentorul lui Verde cunoștea strictețea profesorilor privind ceea ce le place să numească “o ținută decentă”. Cu siguranță, părul verde nu se afla printre marile lor pasiuni, însă pentru Andreea devenise o parte din identitate. Ca urmare, a păstrat-o. La afișarea rezultatelor, a fost uimită să-și descopere numele în capul listei celor acceptați, fiind prima admisă.

Morala 2: Nu lăsa teama de respingere să-ți distrugă autenticitatea. Încă mai avem norocul să existe oameni care ne apreciază competența.

  1. “Si până la urmă am ajuns să fac toate lucrurile între care am fost nevoită să aleg la început.”

Chiar dacă facultatea terminată a fost Jurnalismul, Verde a rămas deschisă în fața noilor oportunități și nu a refuzat nicio provocare. Revistele Ambition, Time Out și Metropotam, trupa Dekadens, The Silver Church Club și marketingul au fost doar o parte din multele lucruri cu care a interacționat, regăsindu-și constant pofta de viață. Reinventându-se, a reușit să inspire oameni și să împartă zâmbete în fiecare zi.

Morala 3: Dacă ai cu adevărat pasiune și chemare pentru un domeniu, sigur vei reuși să-l practici într-un final.

Grafica: Ilinca Costea

 

Relația (im)perfectă

Relația (im)perfectă

Două generații la Ateneu

Două generații la Ateneu

0