uLead - de la adolescenti pentru adolescenti

uLead - de la adolescenti pentru adolescenti

 Am întâlnit cu toții cuvântul “motivație” în numeroase contexte. Fie că a fost drept sfat de la profesori, fie că a fost unul din multele citate care se cred “motivaționale” din spectrul pozelor cu font artistic. Deși oamenii știu ce înseamnă motivația, există o problemă. Ei nu-și găsesc motivația pură, aceea care te face să nu mai observi cum trece timpul și să te avânți în ore bune de muncă, doar pentru că iubești ceea ce faci. O motivație care, odată ce ți s-a instalat în oase, e nevoie de mai mult decât o piedică pentru a te opri.

 Mulți aleg să nu o mai caute, căci pentru ei nu mai are sens și ajung în stadiul în care și-au pierdut motivația să...își caute motivația. Nu există un manual de instrucțiuni care să prezinte toți pașii ce mai mult că sigur te vor aduce la un nivel ideal. Când vorbim despre indivizi și motivația fiecăruia în parte, este greu să aruncăm cu sugestii care să funcționeze pentru oricine. Ce putem face însă este să integrăm acest individ într-o echipă de oameni care să își găsească inspirația împreună. Printre cei care fac parte dintr-o echipă, mereu va fi cel puțin un om care, se știe, este motivatorul. Cel care, prin puterea exemplului, arată că nu e atât de greu să te pui pe treabă. Este nevoie de un singur suflet cu scop precis și dorință puternică pentru a influența nivelul celorlalți de motivație. O echipă motivată își știe scopul, pe care l-a stabilit colaborând. Membrii unei echipe cu spor cunosc tips & tricks-uri care mențin constante puseuri de motivație printre ei. La baza funcționării lor stă comunicarea.

 Sunt fericită să pot spune că mă aflu într-o echipă motivată, cu oameni care funcționează mai bine impreună decât separat. Ne-am unit forțele ca să transformăm în realitate tabăra uLead, tabără de leadership gândită pentru liceeni, de către liceeni. Am creat conceptul uitându-ne la propriile noastre nevoi de la un astfel de eveniment și am transformat totul în realitate. Avem un program echilibrat, cu ateliere ținute de traineri internaționali experți pe teme precum feedback, lucru în echipă sau storytelling, cu speakeri ce ne inspiră, cu jocuri în aer liber, petreceri și oameni frumoși, cu multe de spus. Ne găsești pe Facebook ( www.facebook.com/tabaraulead ) și pe www.learnity.ro/ulead .   

 Cred cu tărie că echipa ULead are caracteristicile unei echipe motivate. Și pentru a nu începe să ridic în slăvi acești aproape 15 omuleți cu multă energie și pasiune, voi începe cu...începutul. Majoritatea dintre noi se cunoștea deja, făcând cu toții parte din Learnity, comunitatea de la care a început totul. Ceea ce ne-a apropiat însă, a fost în primul rând un scop bine definit și un om care să ne ofere avântul necesar și anume Ana, “călăuza” care stă mereu în spatele nostru și ne ghidează printre task-uri, deadline-uri și multe lucruri de pus la punct. A fost prima noastră sursă de motivație înainte să începem să ne formăm ca echipă în adevăratul sens al cuvântului. Apoi fiecare, găsindu-și locul precis, a prins din energia oamenilor și, printr-un parcurs propriu, s-a pus pe treabă. Când au fost întrebați ce îi motivează să rămână în echipă ULead, majoritatea și-au îndreptat răspunsul către concepte precum lipsa zonei de confort, atmosfera frumoasă oferită de Learnity și scopul de a “imprastia” îndeletniciri printre tineri care să trezească liderul din ei. Dorința de a transmite ceva și a munci pentru un scop mult mai mare decât ei pare să fie principalul driver. Noi ne mai folosim și de alte mici trucuri: jocuri și energizere care ne binedispun și ne fac să râdem cu gura până la urechi, lipsa unei atmosfere tensionate și...pizza savurată la fiecare întâlnire a echipei. Câteva exerciții faine de team building și așa ne-am construit echipa.

 Așa vrem să arate și tabăra noastră, dorim să creăm o mică lume plină de jocuri, învățare conștientă, valuri de motivație și oameni care să inspire prin cuvinte. Un univers ideal, pe care ne dorim în continuare să îl extindem încet la întreaga generație de tineri entuziaști ai României. Vrei să ni te alături? Ca să îți fie mai ușor, uite aici formularul de înscriere:

 https://goo.gl/forms/kQfhaA8oYKOYetm53

 Te așteptăm!

 

Două generații la Ateneu

Două generații la Ateneu

6 men

6 men

0