Ai auzit asta?

Ai auzit asta?

// Alarmă. Ritm. Simț. Început. Muzica se oprește. Zi. Griji, probleme. Fericire, neașteptat, extaz. Noapte. Alarmă. Ritm.

 

Auzi totul. Uită-te în jur și ascultă. Ce simți? Ce îți trece prin minte alergând sălbatic către adâncurile rațiunii și ale conștientului? De ce simți? //

 

Putem dezbate mult importanța auzului din punct de vedere fiziologic și anatomic. Însă de ce să nu străbatem orizonturile controlate de suflet? De ce să nu reflectăm puțin asupra uneia dintre cele mai importante entități care ne controlează autoritar simțurile?

 

Cuvinte, zgomote, ploaie, tunet, forfotă, râsete, tot ceea ce auzim ne influențează. Interpretând sunetele, corpul nostru se contopește cu dorința sufletului de a înțelege. Ce să înțeleagă? De ce multiplele sunete ale picăturilor de ploaie ce lovesc lin geamul ne relaxează. De ce râsetele oamenilor dragi din jurul nostru ne farmecă și ne duc cu gândul la sensul fericirii. Cum anume sunetele noastre preferate ne hipnotizează întotdeauna printr-o magie pe care deja o cunoaștem.

 

Pe cât sunetele care ne-au marcat prin armonie și profunzime, sau, din contră, prin obscuritate morbidă, au un efect ce cade greu pe umerii noștri, pe atât și muzica, una dintre cele mai mărețe creații ale omului, ne afectează starea de spirit și modul de a gândi. Muzica, prin combinația de sunete armonioase ce curg unul într-altul, prin asprime sau, din contră, prin finețe, alcătuiește un întreg univers numai al ei, convergând cu realitatea noastră și creând un hibrid al sentimentelor noastre hiperbolizate. Viața noastră și muzica realizează împreună un oximoron, o antiteză a percepțiilor și a conceptelor factuale guvernată de puterea fascinantă a minții noastre de a interpreta unde sonore.

 

Și, totuși, poate vă întrebați de ce vorbim despre acest lucru acum. Care este motivul pentru care vreau sa parcurg drumul până la cele mai ascunse înțelesuri ale unei caracteristici anatomice obișnuite. Motivul este același ca și cel pentru care caut răspunsul la această întrebare : Cum a fost corpul uman creat astfel încât să fie într-o perfectă armonie cu toate lucrurile din jurul său, să perceapă tot, și, mai ales, să simtă tot?

Grafica: Maria Ordean

 

 

 

6 men

6 men

Call It A Day

Call It A Day

0