Opportunity Weekend - behind the scenes

Opportunity Weekend - behind the scenes

Cred că cu toții ați auzit măcar o dată de Opportunity Weekend. Acel eveniment ce a început brusc să apară pe facebook și să devină din ce în ce mai mare și din ce în ce mai popular. Mulți dintre voi poate ați și fost măcar o dată la el, sau ați vrut să mergeți. Cu siguranță aveți prieteni care au fost și pe care îi auzeați prin clase vorbind, ori care sunt Ambasadori OW și te roagă să dai share la eveniment. Anyway, ați auzit de el cu siguranță. Dar câți dintre voi știți ce e în spatele lui? De unde a apărut? De ce a apărut?

Ținând cont că este atât de răspândit în perioada asta, m-am gândit să vorbesc cu cele două creiere din spatele acestui proiect, Eliza Dragomir și Cristi Drăgan și să îi las pe ei să ne povestească câte ceva despre „micul lor copilaș”.

Ce este OW si de ce sa fim acolo?

Eliza : O singură informație pe care o găsești concret și laolaltă pentru adolescenți despre unde se poate face voluntariat, unde se pot înscrie la diferite cursuri și ce activități extrașcolare pot face.

Cristi : Paradisul activităților extrașcolare. Locul ăla mișto în care nu te întâlnești doar cu informații despre organizații, ci și cu oamenii din spatele organizațiilor și voluntari activi in ele.

Ce v-a inspirat să începeți proiectul ăsta și cum a fost experiența voastră până acum cu el?

Eliza : Am fost motivați de modul prost în care se promovează activitățiile extrașcolare prin licee și cât de tare ne-a afectat pe noi asta. Știu că dacă aș fi avut ceva ca OW când eram a 9-a m-aș fi putut implica mai devreme în proiecte și poate aș fi fost mult mai departe acum.

Cristi : Până la urmă am fost, dacă nu inspirați, măcar instigați și de faptul că foarte mulți oameni din jurul nostru, văzând că ne implicăm în proiecte cu Școala de valori, ne întrebau „băi, cum te-au găsit pe tine ăștia?” Și asta e, că noi am căutat (și înainte era al naibii de greu să găsești unde să faci voluntariate și ce proiecte mișto sunt). Iar ceea ce am vrut noi să facem a fost să aducem toate aceste proiecte mișto într-un singur loc și să facem paradisul oricărui copil care vrea să se dezvolte.

Cât de departe proiectați OW?

Eliza : Pe viitor în primul rând vrem să ne dezvoltăm și mai mult în ceea ce privește domeniile de unde aducem expozanți și să ne extindem cu numărul acestora.

Mai apoi cu siguranță vrem să ducem OW și în alte orașe pentru că știm cât de mult i-a ajutat pe adolescenții bucureșteni.

Cristi : Mai ales că am observat că există cerere. Anul acesta am stat de vorbă cu foarte mulți adolescenți din țară care au zis „bă, ce mișto ar fi să se întâmple chestia asta și la noi”. Sunt oameni care au venit din Craiova, Sibiu, Constanța si Brașov pentru experiența de la OW.

Care sunt avantajele pe care le primesc adolescenții la OW?

Eliza : În primul rând informațiile pe care le primesc de la voluntarii care stau la standuri și care au lucrat deja pentru acea asociație. Un mod mult mai ușor și sigur de a întreba direct de ceea ce au nevoie și de a vedea dacă această experiență este ceea ce caută.

Apoi vin workshop-urile in care pot asculta dezbateri pe teme de interes pentru ei.

Și totodată experiența pe care o găsești interacționând cu 1500 de adolescenți care știi că sunt ca tine și care vor și ei să aducă o schimbare.

Cristi : Și dovada vie că impactul există este că avem standuri cu tradiție deja, cât și faptul că există oameni în echipa noastră actuală care au trecut din a fi expozanți sau pur și simplu vizitatori la a organiza efectiv OW3.

Ce găsim în afară de voluntariate?

Eliza : Workshop-uri, posibilități de a te implica în proiecte de tot felul, informații despre orientarea vocațională și profesională și despre admiterea la facultate. Pe lângă acestea acum am avut o organizație care ajută elevii să facă stagii de practică și credem că e o componentă super importantă pentru că toți vrem experiența de muncă și să vedem dacă ceea ce vrem să facem pe viitor e și ceea ce ne place cu adevărat. Plus, anul acesta a mai apărut și Opportunity Boutique (un magazin de tricouri prin care vrem să ducem mai departe mesajul educației nonformale).

Cristi : O chestie interesantă mai este că toți banii care se strâng din aceste tricouri se vor duce în proiectul Excepționalii (locul în care s-a născut OW și care ne-a ajutat foarte mult pe noi doi să creștem).

Deci avem voluntariat, cursuri, dezvoltare personală, consiliere vocațională, îndrumare pentru facultate, Workshop-uri plus multe, multe alte surprize o dată cu noile ediții.

Call It A Day

Call It A Day

Simțuri

Simțuri

0