(D)EFECTUL PLACEBO

(D)EFECTUL PLACEBO

În cazul în care ți-era dor să mai dai pe la teatru (și nu numai):

Nume de cod: (D)efectul placebo;

Unde? La Teatrul National București, Sala Mică.

Ce este realitatea? – ceea ce vezi, ceea ce simți sau…ceea ce alegi.

Piesa propune un scenariu în care iluzia și realul fac schimb de sensuri, prezentând poveștile unor oameni care încearcă să fugă de propriile lor probleme, evadând în afara realității comune. Scena se transformă, pe rând, într-un monitor și într-o sală de terapie. Personajele luptă pentru libertate, refugiându-se în lumi alternative construite din dependențe, impulsivitate, izolare socială sau neglijență, rămânând în continuare prizonierii fragili ai unui joc video fără sens.

Fiecare actor acționează ca o oglindă: toate frustrările și comportamentele pe care le atribuie, în aparență, unor personaje specifice, sunt, de fapt, reflexii ale unor scenarii reale cu care ne confruntăm zilnic. Cu un umor violent și lipsit de cenzură, piesa e o satiră la adresa felului în care omul modern cade în capcana tehnologiei pentru a-și satisface nevoile psihologice. Prietenia, iubirea, căsătoria și motivația își pierd echilibrul într-o lume în care onestitatea este alterată de automatizare.

VR (Virtual Reality), sarcasm, anxietate, singurătate, sex, autenticitate, încredere, confort – îmbinate pentru a contura trei povești de viață, într-un scenariu halucinant, în care actoria este completată de muzică, dans, jocuri de lumini și o recuzită minimalistă.

Dacă vreți să vedeți mai multe: https://www.facebook.com/defectulPlacebo/


Foto : Dragoș Voicu

Sindromul „No Wi-Fi”

Sindromul „No Wi-Fi”

ArtistiQue Jukebox #1

ArtistiQue Jukebox #1

0