Vis. Vise. Visuri - I -

Vis. Vise. Visuri - I -

VIS, vise: Faptul de a visa; imagini şi procese psihice care survin în fazele mai puţin profunde ale somnului.

VIS, visuri: Reverie; iluzie deşarta; aspiraţie irealizabilă; dorinţă arzătoare.

***

Nu pare o diferenţă atât de mare, nu? Ei bine, este. Mă numesc Aron, sunt un adolescent exact ca tine: mă trezesc în fiecare dimineaţă; scriu. Merg la liceu, mă întorc acasă, mereu prea obosit ca să fac ceva productiv, aşa că mă culc puţin. Mă trezesc; scriu. Îmi fac temele şi  mă culc. Aş putea spune că îmi petrec mare parte din zi dormind. Oh, întrebi ce scriu? Îmi scriu visele. De ce? Psihologul meu mi-a recomandat asta. Aparent, m-ar putea ajuta să mă cunosc mai bine şi să îmi înving fricile. Sincer, nu cred că va avea vreun efect, dar Annie a insistat să încerc - ea spune că găseşte ceva special în fiecare vis al meu – eu nu văd decât o înşiruire de imagini reţinute de subconştientul meu care încearcă din răsputeri să aducă anumite amintiri, plăcute sau nu, la suprafaţă - nimic deosebit.

***

L-ai cunoscut pe Aron. Eu sunt Annie, prietena lui cea mai bună. Încerc să-l fac să iasă din bula sa protectoare şi să se lase să viseze mai mult. Nu, nu în felul în care o face el, închizând ochii şi lăsându-se în mâna subconştientului său; în felul meu: cu ochii larg deschişi şi mintea cutreierând tărâmuri în care nu s-a mai văzut vreodată. Încă de când eram mici am fost fascinată de visele sale şi mi s-a părut că în fiecare pot găsi o mică frântură dintr-unul dintre visurile pe care a renunţat să le urmeze. Până la urmă, nu este o diferenţă atât de mare între visuri şi vise, nu?

***

~ 9 martie 2017 ~

M-am culcat la: 23:14

M-am trezit la: 10:02

Vis: Singur într-o (cameră) sală de clasă goală, prima bancă, rândul din mijloc. Un bărbat înalt, cu spatele lat, ce poartă un (halat) pardesiu lung, bej, încheiat la nasturele de la gât, deschide uşa şi se pune fix în dreptul meu. (Deschide gura şi încearcă să spună ceva.) Spune ceva, doar că nu înţeleg ce (sau poate nu ţin minte).  Pare că vrea să plece. Totul devine înceţoşat, încep să aud sunete, aşa că încerc să mă îndrept spre locul din care par să vină, dar nu mă mai pot mişca. Realizez că visez şi că trebuie să mă trezesc.

Interpretarea mea: ( )


Redactor: Alexandra Oprea
Grafica: Ilinca Costea

22

22

 "It's a wonderful life" - Chiar ai o viata minunata!

"It's a wonderful life" - Chiar ai o viata minunata!

0