Mi-aș dori să pot citi gândurile oamenilor   

Mi-aș dori să pot citi gândurile oamenilor  

Ne-am întâlnit odată. Zburda pe străzi, cu zâmbetul pe buze, împărțind bucurie în jur. Mi-a vorbit. S-a uitat în ochii mei și mi-a spus : “Mi-aș dori să pot citi gândurile oamenilor.”. Eu am întrebat : „De ce?”. Mi-a aruncat un surâs trist, s-a întors și a fugit.

 

Poate că fericirea nu ia înfățișarea unei persoane, însă ea este căutată de toată lumea. Viața întreagă este un joc de leapșa, în care fericirea aleargă în fața ta, se întoarce către tine surâzând și apoi mărește viteza. Tu strigi după ea : „Așteaptă!”. Dar nu se oprește. Tu alergi, ea aleargă. Și te gândești : „Ce să îi spun ca să se oprească?”

 

Ce să spun?

 

În relația cu oamenii, cuvintele au o importanță de neimaginat. Acestea distrug totul, sau, din contră, pornesc focul inimii noastre, scufundându-ne sufletul în bucurie. Comunicarea este esențială în viața umană. Însă nu toate sentimentele pot fi transmise prin cuvinte. Chiar dacă uneori cuvântul este de prisos, ce ne-am face dacă nu am avea această enitate cameleonică, decisivă pentru relațiile noastre, pentru modul în care percepem lumea?

 

Mi-aș dori să pot citi gândurile oamenilor. Cuvintele restrâng atât de multe emoții, răsunând în mintea noastră, generând furtuni colorate de sentimente, ce dărâmă și reconstruiesc totul, din nou și din nou. Câteodată le ținem în noi, alegem să nu spunem. Iar fericirea continuă să alerge.

 

Spune ce simți. Comunică. Și poate că atunci când fericirea se va întoarce din nou să îți surâdă, tu vei știi ce să îi spui. Și ea se va opri.

 

Grafică: Bianca Sora

 "It's a wonderful life" - Chiar ai o viata minunata!

"It's a wonderful life" - Chiar ai o viata minunata!

Robbery in Reykjavik

Robbery in Reykjavik

0