Ce înseamnă să fii blogger?

Ce înseamnă să fii blogger?

Timpul petrecut la căutarea intensivă în mintea ta pentru subiecte originale, ușurarea după ce postezi un articol la care ai muncit ore întregi, bucuria de a vedea un feedback pozitiv și persoane inspirate de ceea ce ai avut de spus – Acestea sunt doar câteva dintre trăirile datorate unui blog, dar în loc de a continua să descriu experiența mea cu mxwni.wordpress.com, am decis să pun întrebarea din titlu altor bloggeri. Aici aveți răspunsurile lor:

1. Laura (jolielaura.com)

Pentru mine, a fi blogger inseamnă să fii liber. Ești liber să alegi despre ce preferi să scrii, ești liber să îți prezinți gândurile cum vrei și ești liber să fii tu însuți. Totuși, din punctul meu de vedere, libertatea asta vine și cu responsabilități. În lipsa unor deadline-uri, limite de cuvinte și subiecte de abordat, libertatea pare a fi infinită, dar pentru a da dovadă de seriozitate este nevoie de consecvență și de substanță, două elemente pe care eu le consider esențiale în imaginea unui blogger.

2. Yoyo (yoyosvision.com)

Fiind pasionată de multe lucruri (scris, modă, machiaj, muzică, fotografie, călătorit, gatit, video, etc.), de foarte mult timp mi-am dorit să găsesc o modalitate de a împărtăși asta și cu lumea din jurul meu. Într-o vară a dat mama buzna la mine în camera și mi-a propus ideea de a-mi crea un blog. La început am ezitat; mă gândeam că mi-ar fi imposibil sa-mi mențin unul, având în vedere că din fire sunt un pic aiurită. Dar, în Martie 2016, mi-am zis că n-am nimic de pierdut, am creat yoyosvision.com și am scris prima postare. Feedback-ul a fost umitor, așa ca am continuat și cu a doua, și cu a treia și uite că azi am ajuns să-ți scriu tie despre cum e să fii blogger. Pentru mine blogging-ul e ceva ce mă pregătește pentru viitor, e ceva ce mă invață să fiu responsabilă și să „think outside the box”. Mă stimulează să mă inspir din absolut tot ce mă inconjoară și mă provoacă să ies din comun. Și, oricât de clișeic ar suna, e pur și simplu life-changing 🙂

3. Lara (thegoodvibrations.co)

Am început să scriu și să postez pe blog pentru a putea vorbi și transmite imagini dincolo de rețelele de socializare din rutina mea zilnică și probabil a foarte multora dintre noi. Iubesc străzile și gălăgia lor, ador să văd oamenii cum trăiesc în situații oarecum banale, iar blogul mă ajută să descopăr ceea ce mă inspiră zilnic. Deși nu pot să explic fiecare emoție pe care o am când apăs butonul „Publish”, ceva se simte foarte bine, atât de bine încât să mă facă să nu mă opresc prea curând.

4. Alexandra (notanordinarynerd.wordpress.com)

Ca să răspund la întrebare… M-am apucat foarte spontan de blogging, din simpla plăcere şi nevoie de a-mi scrie gândurile şi viziunile undeva. Mi se părea aşa spectaculos să ai propriul tău site în care să postezi tot ce vrei. Pe cât de greu părea atunci, pe atât de simplu mi se pare acum. De fiecare dată când văd ceva ce-mi place, când simt ceva special, când fac ceva memorabil, pun aceste lucruri sub forma unui articol. A fi blogger nu înseamnă să scrii la comandă sau pentru atenție. Cel mai important e să îți facă ție plăcere, să îți formezi mediul ideal în care te-ai refugia oarecum, chiar şi pentru puțin, de realitate. Asta e şi frumusețea blogging-ului: că poți împărtăşi tot ce consideri tu a fi interesant cu lumea, că îți petreci o parte din timpul tău făcând ceva atât de captivant. Aş recomanda oricui să se apuce de acest hobby, pentru că orice perspectivă şi idee este binevenită în lumea Internetului.

5. Ana (annehhx.wordpress.com)

Nu pot spune că știu în totalitate ce înseamnă să fii blogger. Mi-am început blogul pe 17 iunie din pură curiozitate și de atunci învăt ceva nou în fiecare zi despre ce înseamnă să ai un blog. Nu vă gândiți că sunt numai photoshoot-uri în fiecare săptămână și că inspirația vine imediat. Trebuie găsit un subiect care să intereseze grupul de oameni pentru care scriu, trebuie pus în practică ceea ce mi-am imaginat și de multe ori am nevoie de prieteni care să mă ajute să fac pozele. Consider că diveristatea este cheia succesului unui blog bun. Eu am îmbinat articole de beauty și lifestyle cu articole mai personale, pentru că cel mai important e să faci ceea ce-ți place și să ai un blog care te reprezintă. Sfatul meu pentru cei care vor să se apuce de blogging este să se gândească bine CE vor sa posteze, CÂT DE DES vor să posteze și daca vor CU ADEVĂRAT să aibă această responsabilitate care nu este întotdeauna la fel de fun pe cât pare.

6. Bianca (beautedechoses.wordpress.com)

Mi-am făcut blogul pe undeva prin clasa a 9-a. Nu s-a împlinit nici măcar un an, iar de jumătate de an nu mai scriu în el din lipsă de timp; toate articolele se duc către revistă. Și regret. Tot vreau să reîncep, să îl readuc la viață, pentru că blogul… e un loc în care să te descarci, unde să spui tot ce ai pe suflet, tot ce nu au vrut alții să asculte. Mă simt liberă când scriu și cred că cea mai mare fericire este atunci când văd că din acel mare abstract numit într-un mod foarte general “cititori” apar oamneni, ființe în carne și oase care se regăsesc cu ce scriu eu, cărora le place, mă apreciază și mă urmăresc. Totul prinde un sens când văd că oamenii rezonează cu sentimentele și ideile mele.

Din toate părerile aflate reiese că, dacă ești pasionat despre anumite subiecte, îți place să te exprimi liber și îți trece prin minte gândul de a crea un blog… probabil este o idee bună!

Un altfel de treasure hunt

Un altfel de treasure hunt

Feel it

Feel it

0