O nebunie frumoasă

O nebunie frumoasă

De anul trecut am numărat zilele până la următoarea ediție a festivalului Summer Well. După încă două weekend-uri incendiare de august în 2014 și 2015, am știut că nu pot să ratez atmosfera aia unică de libertate, de relaxare și, nu în ultimul rând, de distracție. Odată cu prima jumătate de line-up anunțată în februarie, am dat startul la entuziasm și nerăbdare. Îmi cer scuze și acum victimelor (familia și prietenii), pentru că cel mai probabil le-am traumatizat timp de luni bune cu pregătirile mele emoționale pentru ce urma să fie o vară de neuitat.

Iată cum îmi amintesc cu drag că acum trei zile, pe vremea asta, stăteam lipită de gardul din fața scenei impunătoare de pe Domeniul Știrbey. Se putea să ratez ocazia de a-mi vedea trupele preferate chiar din primul rând? Am venit la pachet cu prietenii mei minunați, cu brățara de acces luată cu o zi înainte și cu o doză electrizantă de bucurie. Cum s-au deschis porțile, m-am transformat într-o concurentă la atletism. Nu am mai fugit de mult timp cum am fugit atunci pentru a prinde cele mai bune locuri. Deși sună obositor să stai în picioare de la 3 după-amiaza până târziu în noapte, crede-mă, merită din plin.

Asta e și frumusețea festivalului, aduce de toate pentru toți. În două zile îți poți face concediul de n ori mai palpitant. După ce ne-am încărcat noile carduri, toți am mers la food courts pentru a ne face plinul. Mâncarea diversă, cafeaua delicioasă și interminabilele stocuri de băutură au făcut ca participanții să roiască printre nenumăratele tarabe pe gustul fiecăruia. Puteai oricând să începi o repriză de shopping la standurile de merchandise unde găseai haine personalizate, CD-uri ale artiștilor tăi preferați, cărți și multe altele. Probabil cea mai populară facilitate a festivalului au fost tatuajele temporare unde mai mereu prindeai cozi mai mari ca la intrarea în festival. Recunosc, chiar erau drăguțe! Anul acesta a venit cu o groază de activități precum tiroliana, cursuri de yoga, expoziții de artă și lumini, provocări amuzante în virtual reality, locuri unde puteai să te aduni cu prietenii pentru a face GIF-ul de grup perfect, cinematograful în aer liber și after party-ul care parcă mai încetinea puțin starea de nostalgie de după concerte. Astea sunt doar câteva!

Cred că cel mai corect e să trec la atracția și scopul principal al festivalului: trupele.

Prima zi a debutat… cu niște debutanți. Tipii de la Sundara Karma mi-au lăsat o impresie extrem de bună, aducând vibe-ul indie ideal pentru mult așteptatul început de Summer Well. După prestația lor a fost minunat să văd că s-au plimbat prin meleagurile Palatului Știrbey și chiar au făcut poze cu fanii. Mai e necesar să spun că sunt foarte tari?

Următorul artist a fost angelicul Børns care, de asemenea la început, a făcut un spectacol de neuitat prin melodiile sale psihedelice și prin energia pe care a împărtășit-o cu fanii.

Unul din show-urile mele preferate însă a venit de la Crystal Fighters, care au adus o explozie exotică de energie și de voie bună. Am dansat mai mult ca niciodată pe ritmurile lor diverse și unice, inspirate de nenumărate culturi. Îndrăznesc să spun că am furat și o îmbrățișare de la chitarist! Cum să nu mă simt exaltată?

Nici nu ne-am tras bine sufletul că pe scenă au urcat The Neighbourhood. Nu cred că pot să descriu ce nebunie a fost când au început să cânte, deși nu sunt surprinsă! Înainte de festival, nu am auzit vreo fată să nu vorbească despre cât de mult îl așteaptă pe Jesse. Au avut un show super, ce-i drept! Dacă ar fi fost și mai lung, era perfect.

Acum, trebuie să încep prin a le mulțumi celor de la Hurts, headline-ul primei zile și preferații mei. Îi știu de când au filmat primul lor videoclip chiar la noi în țară, de pe-atunci sunt îndrăgostită de stilul lor modest și spectaculos în același timp. S-a văzut că și lor le place pământul românesc, Theo și Adam debordând de pasiune și de fericire în timp ce publicul fredona atât piesele lor vechi, cât și pe cele de pe ultimul lor album. După numeroase „mulțumesc”-uri și un buchet imens de trandafiri albi aruncat rând pe rând în mulțime, ne-au părăsit pe ritmurile melodiei „Stay”. Mi-am promis că nu o să plâng, dar…oh well!

A doua zi a debutat cu accente britanice din partea celor de la Hælos și Blossoms. Deși trupe mai puțin cunoscute, au susținut cu brio niște concerte superbe, energice, care au dat extrem de bine la public.

Odată cu apusul soarelui, au urcat și Milky Chance, duo-ul german care te cucerește imediat cu beat-urile sale intense, ba calmante, ba dinamice, cu o voce caldă și cu ocazionala muzicuță care pe mine sincer m-a fascinat din plin. S-a simțit afecțiunea și în publicul extrem de mulțumit.

La venirea celor de la Years & Years, am știut că eram așa norocoasă să mă aflu acolo. Spectatorii păreau mai mulți și mai entuziasmați ca niciodată, intrând în delir pe primele acorduri ale trio-ului. Fericirea plutea în aer, muzica bună îți ajungea adânc în suflet, iar împlinirea se citea pe fața lui Olly, plăcut surprins de miile de voci care îi cântau la unison toate melodiile. Să sperăm că se mai întorc, ar avea toate motivele!

Din păcate pentru noi toți, dornici de din ce în ce mai multă distracție, festivalul a trebuit să ajungă la un sfârșit. S-a terminat într-un mod puțin neobișnuit pentru Summer Well, mai exact prin muzică techno de cea mai bună calitate de la veteranii The Chemical Brothers. Deși nu sunt un fan al acestui gen, recunosc, show-ul a fost demențial! Spectacolul de lumini, basul răscolitor și imediata stare de frenezie au încheiat perfect un weekend demn de ținut minte.

Și așa am mai terminat un capitol din această vară. Și ce capitol! Experiența de la Summer Well merită trăită din plin în fiecare an tocmai pentru atmosfera de liniște, dar și de distracție, pentru oamenii prietenoși, pentru muzica extraordinară, pentru momentul ăla de visare în care toată lumea formează un cor imens și cântă „Wonderful Life” sau „King”… Uite că te poți simți divin și pe această lume!

Fotograf: Monica Seiceanu

Prin București: la pas și…pe patru roți

Prin București: la pas și…pe patru roți

Dor de ducă

Dor de ducă

0