Unui vis

Unui vis

Oh, dulce vis, rod al imaginației mele, tărâm de odihnă pentru mintea mea, colț de libertate pentru sufletul meu. Ce frumos mă amăgește gustul tău dulce, amarul ce mi-l provoacă. Ești leacul durerii mele, companionul ce-mi alungă singurătatea.

Mă amăgești cu imaginile dorințelor mele. Îmi arăți prietenii pe care îi vreau și nu îi am. Îmi dezvălui momente și povești frumoase care nu se vor întâmpla niciodată. Îmi dai tot ce mi-aș dori să am și mă faci să alung tot ce am. Pentru că gustul tău e mai dulce ca orice realitate și fiorii pe care mi-i dai, mai puternici ca orice emoție.

Oh, dulce vis. Ești mai frumos ca orice realitate, iar gândul că poate, cândva, vei fi adevărat, mă face să visez și mai tare. Te venerez și te ador. Te creez și mă creezi. Eu îți dau viață și tu îmi omori viața. Îți dedic ore din timpul meu, gândindu-mă la tine, iar tu îmi ceri mereu mai mult, mai mult. Mă dedic ție cu tot sufletul și trupul meu, cu mintea și cu gândul. Mi-am omorât rațiunea pentru tine și mi-am ucis conștiința. Cad în dulcile tale brațe cu speranța că ai putea deveni realitate și uit să te fac realitate.

Oh, dulce vis. Aș vrea să îți spun să pleci, cât încă mai pot înfrunta realitatea. Aș vrea să te alung din mintea și sufletul meu. Aș vrea să îți cer viața înapoi, viața pe care mi-ai luat-o. Aș vrea sa te gonesc, să nu te mai întorci niciodată. Mi-aș dori să mă plictisești într-o zi, să mă satur de tine. Dar cum aș putea să mă satur de ceva ce își schimbă mereu forma și povestea? Ești mereu altul. De fiecare dată când încerc să scap de tine, tu apari cu o nouă înfățișare, mai frumoasă, mai dulce, mai parfumată. Mă ademenești și mă închizi iar în capcana.

Oh, dulce vis. Aș vrea să îți spun să pleci, dar știu că dacă vei pleca, îmi vei lua cu tine și speranța, sufletul și tinerețea. Dacă vei pleca, vei lasa in urma ta o ființă fadă, lipsită de orice culoare sau suflare, un alt ins mediocru din această mulțime de oameni mediocri.

Oh, visule. Ramâi la mine și îți promit că dacă nu voi reuși să te vadă alții realitate, tu vei fi mereu singura mea realitate.

Grafica: Irina Ioniță

Dor de ducă

Dor de ducă

Mai cu egalitate!

Mai cu egalitate!

0