2016: încărcare 99%

2016: încărcare 99%

Ultima filă a anului 2016 stă să cadă și, odată cu ea, ne răsar în minte momentele care ne-au marcat de-a lungul acestui an. Fie că sunt amintiri plăcute pe care vrem să le păstrăm cât mai aievea în suflet, fie că sunt imagini ce ne aduc regrete sau amărăciune, toate acestea sunt mici fragmente ale vieții noastre care ne-au influențat într-un anumit mod.

Privind melancolică pe fereastra brăzdată de flori de gheață, încep să mă gândesc la micile “aventuri” pe care le-am trăit în 2016 și la încercarea mea, aproape utopică, de a face fiecare moment să conteze mai presus de agitația și stresul cotidian. Oare am reușit? Nu pot da un răspuns cu certitudine, însă această clipă de reflexie m-a făcut să mă gândesc la momentele care au făcut pe alții fericiți și la faptul cum anul se “modelează” atât de diferit și de imprevizibil pentru fiecare dintre noi. Această curiozitate m-a făcut să descopăr povești diverse și surprinzătoare despre un an mai mult sau mai puțin bun.

„Well, nu mai e niciun secret că mereu ultimul an trece cel mai repede pe lângă noi. Și deși se poate demonstra științific, noi ne uităm mereu la amintirile care ne fac să simțim asta. Am dansat mult, am râs, dar am și plâns, iar 2017 vine acum cu momente noi, despre care nu putem spera decât că vor fi mai memorabile decât cele de anul asta, că vor scoate mai mult bine din noi și că ne vor transforma în oameni mai frumoși. 31 decembrie mă prinde trecând în noul an cu prea multe clipe aproape de suflet, așa că e imposibil de ales una anume pe care să v-o povestesc. Dar ce e important e ce ne așteaptă, iar acel ceva sper să includă timp. Pentru noi toți, dar pentru mine… cu mine, în special. Timp pentru suflet, atât vreau de la 2017.”

„Ce am realizat în 2016 ? Nu sunt prea multe de spus, având o viață monotonă. Doar că mi-am dezvoltat hobby-urile, noile vocații. Îmi place muzica rap și să compun versuri. Uitându-se într-o zi pe intrenet, prietenul meu, Alex, a văzut un concurs pe un site care solicita realizarea unui clip și versuri pe o temă dată cu anumite cuvinte obligatorii. Chiar dacă nu am câștigat acel concurs am realizat primul nostru videoclip care a fost destul de apreciat de prieteni. Ce îmi doresc în 2017 ? Să continui să îmi dezvolt pasiunile și să obțin permisul de conducere și, eventual, o mașină. «Mă trezesc în fiecare dimineață/ Afișându-mi tot timpul o altă față,/ Încep întrebându-mă în sine/ Câte știu eu despre mine?»”

„Noaptea ne privea cum stăteam pe balconul de la etajul 9. Aveam scaune de plastic și podeaua din gresie, dar prin întunericul de atunci părea că plutim, că lăsăm în urmă lumina și căldura camerei de hotel, uitate odată cu tragerea perdelelor de catifea vișinie. Era răcoare și eu inhalam din noapte, o trăgeam în plămâni și-i șopteam să rămână acolo, în mine, să-mi persiste în amintire. Te priveam și mă gândeam că te iubesc pe tine. Și-atunci am iubit momentul. Sper ca balanța pe care mi-o voi imagina la sfârșitul lui 2017 să fie îngreunată de astfel de momente frumoase și mult mai puțin de negativitate și regret.”

„Anul 2016 hmmm… Acesta a fost un an destul de interesant, în care am pățit tot felul de lucruri bune sau mai puțin bune. Dar de un lucru sunt sigur, anul acesta am reușit să îmi fac o groază de prieteni noi. Am încercat foarte multe lucruri noi în 2016 și sunt foarte fericit că am avut curajul să fac asta. Aș putea chiar spune că am aflat ce înseamnă aia „prietenie adevărată” și să am mare grijă cum îmi aleg prietenii. Sper ca anul 2017 să fie măcar la fel de frumos ca 2016 și sper să dau peste cât mai multe provocări.”

„Anul ăsta a fost plin de draci şi aventuri şi, pentru prima oară în viaţa mea, pot să îmi dau o mare palmă peste frunte şi să râd în acelaşi timp. Unul dintre aceste momente este când, hotărâtă fiind să scap de alte sentimente nedorite faţă de altul, am ieşit cu un tip pe acoperişul unei clădiri cu 12 etaje. Era cam 10 noaptea prin septembrie, deloc frig însă pentru o noapte de toamnă. Am filosofat câteva ore şi am povestit de-ale noastre, în timp ce priveam Bucureştiul de la mare înălţime. Vestea bună e că nu m-a aruncat de pe bloc şi se întâmplă să ne fi îndrăgostit după… Pentru anul următor? Vreau multe, ca orice fiinţă egoistă ce se numeşte homo sapiens sapiens. Cel mai mult, totuşi, îmi doresc să nu mai pierd câţi oameni am pierdut în 2016… ar fi o mare realizare.”

„Păi am avut multe momente memorabile anul acesta, dar cel mai important a fost când am primit rezultatele la BAC…Wow…Nu am dormit deloc în noaptea aceea. După ce mi-am băut cafeaua de dimineață m-am îmbrăcat și m-am dus cu un prieten să îmi iau rezultatele. Tot drumul, până am ajuns în fața școlii, am transpirat. Mi-am făcut curaj și am intrat. În tot timpul în care eu mă chinuiam să deschid plicul bine sigilat (excluzând faptul că tremuram în ultimul hal) a fost lângă mine și directorul adjunct. Când am văzut rezultatele nu îmi venea să cred și a trebuit să îmi explice și el că da, am trecut. Nu m-am putut abține și am țipat de fericire în urechea mamei (cu care vorbeam la telefon). A fost una dintre cele mai fericite zile din viața mea.O dorință pe anul care vine este să termin cursul de Mecanică Auto cu bine și să îmi găsesc un loc de muncă în care să fiu bine plătit.”

„Un moment memorabil din 2016? Păi, vara asta mi-am îndeplinit unul din vise și am mers în insula Santorini, locul unde se poate vedea cel mai frumos apus de soare din lume. În seara în care am ajuns era și Noaptea Perseidelor: noaptea în care se puteau vedea stele căzătoare. În timp ce stăteam pe balcon, priveam cum soarele se îneacă încet în Marea Egee, lăsand în urmă un spectacol de neuitat pe cer: nuanțe de violet, roșu, portocaliu și galben îmi încântau privirea, iar pe măsură ce bolta cerească s-a transformat într-o pătură neagră, niște „linii” au început să traverseze cerul. Erau stelele căzătoare și, cum spune tradiția, mi-am pus o dorintă. A fost un moment pe care sigur nu îl voi uita vreodată. De asemenea, chiar îmi doresc ca anul 2017 să fie unul pe care mi-l voi aminti cu drag mai târziu în viață.”

Astfel, dragă cititorule, sper ca 2017 să te găsească mai vesel, cu inima mai deschisă către acele mici momente care ne fac să zâmbim și fiecare clipă pe care o trăiești să fie o mică parte din drumul tău în a deveni omul care vrei să fii.


Foto : Dragoș Voicu

New Year, New Me

New Year, New Me

O IDEE + O ȘANSĂ REALĂ = O SPERANȚĂ PENTRU VIITOR #EXCEPȚIONALII 2017

O IDEE + O ȘANSĂ REALĂ = O SPERANȚĂ PENTRU VIITOR #EXCEPȚIONALII 2017

0