How to deal with haters

How to deal with haters

Uite, dacă tot sunt la modă paradoxurile, mă gândeam să îți propun unul extras din viața cotidiană: s-ar părea că, cu cât mișcările pentru susținerea individualității devin mai puternice, cu atât se măresc grupările „anti” acestor mișcari. Ironic? Foarte. Logic? Într-un fel. Probabil că lumea noastră ar fi exagerat de plictisitoare într-un context utopic de pace. Așa că, din cauza pasiunii noastre native pentru tensiuni și alte situații intense, va trebui să ne obișnuim cu rutina membriilor activi ai comunității de…hateri.

Pentru cei care nu știu cum să se descurce în preajma lor, iată câteva metode (in)eficiente de a fugi de hateri.

Notă: Acesta este un ghid dedicat începătorilor; autorul nu își asumă răspunderea pentru eventualele daune provocate de luarea în serios a acestui articol.

***

1) O știi pe aia cu „Nu contează cât de prost spun ceilalți că ești, ci doar ceea ce știi tu că ai în cap”? Așa te consolezi,de obicei, după o notă proastă, dar merge folosită și în acest context. Când haterii spun ceva cu care nu ești de acord, tu doar dă din cap și aprobă zâmbind – pentru că e bine să ai opinii, însă dacă sunt diferite e și mai bine să le ți pentru tine.

2) Dacă dau semne că vor să te atace, încearcă să faci pe mortul până dispar din aria ta vizuală. Ca niște adevărate ființe raționale (așa cum ne lăudăm că suntem), nu prea acordă importanță acțiunilor tale sau personalității, ci pur și simplu își iau dreptul de a se simți deranjați de unica ta existență. Firesc, nu mai dai semne de viață => existența ta se destramă => nu mai au motiv să se simtă deranjați.

3) În situația regretabilă în care instinctele tale de autoconservare nu sunt suficient de bine dezvoltate încât să poți urma „pasul 2” nu este cazul să intri în panică! Iată ce trebuie sa faci: Îi vezi, zâmbești și te asiguri că nu pot observa picăturile de sudoare care ți se preling pe frunte. Dacă se apropie și inițiază o situație de comunicare, nu contează cât de incomfortabil te-ai simți sau câte jigniri ți-ar putea aduce; tu râzi ca să le arăți că ești om cu simțul umorului și guști glumele „de calitate”. Doar nu ești unul din cei care se simt ofensați de orice, nu

4) Oricine îți spune că cea mai înțeleaptă cale este cea a rațiunii ar trebui judecat pentru răspândirea unei informații false asupra populației. Vreau să zic…nu te supăra, dar la o adică tu chiar crezi că poți să încerci să „le explici” și or să te mai și asculte? Dacă te-ai născut și ai rămas mic în ochii lor, așa vei rămâne. Iar orice încercare de a-ți manifesta fabuloasele abilități de argumentare ar fi inutilă. În fine…poate ai putea să le smulgi un zâmbet. Știi…inteligența, hotărârea și nonconformismul sunt niște atribute foarte amuzante.

5) Dar cel mai și cel mai important e să te supui legii de superioritate a majorității. Doar n-oi crede că taman tu, Ghiță anonimul cu mai puțin de 100 de mii de urmăritori pe instagram, vei reuși să schimbi legea firii. Așa a fost să fie…și dacă nu rezonezi cu asta, ei bine, mai există și „accidente genetice”. Oricine ar putea fi unul dintre ele, dar important este ca măcar să te străduiești să pari integrat. Știi ce se spune…cu originalitatea mori de foame.

Acum că ai o viziune asupra tuturor acestor lucruri mai mult sau mai puțin informate, este timpul să tragem o concluzie pentru a stabili adevărul (unicul) din spatele acestor situații.

Statement final (și n-o sa te mint): „Poți fugi, dar nu te poți ascunde”.

On the Other Side of the Barista Counter

On the Other Side of the Barista Counter

Ce înseamnă să fii debater?

Ce înseamnă să fii debater?

0